Ørslevkloster Idrætsforenings historie
I 2007 kunne Ørslevkloster Idrætsforening fejre 100 års jubilæum for starten af Hald Fodboldforening i 1907, året hvor Fritz Grotrian overtog Ørslev Kloster. Men hvor Ørslev Kloster hermed stod over for en trist finale som gods, blev fodbold og idræt en samlende faktor i de efterfølgende årtier, måske århundreder.
I 1950 indviedes Hald Stadion, hvor man tidligere havde spillet forskellige, egnede steder, marker o.l. I 1963 sluttede idrætsforeningerne i Hald og Lund sig sammen til Ørslevkloster Idrætsforening. I den indbyrdes konkurrence om det bedste fodboldhold var det Hald, der som regel gik af med sejren. I 1959 havde Hald oven i købet sikret sig oprykning til Jyllandsserien. I den nystiftede forening valgtes til bestyrelsen: Roger Pedersen, Hald, Jens Grønbæk, Hald, Christian Jakobsen, Maigaard, Christian Johansen, Sønder Hald, Sonja Nielsen (gift Malmberg), Hald, Arne Fruergaard Poulsen, Ørslevkloster Mark, Vagner Kudahl Pedersen, Bøstrup (Skive Venstreblad, 13. december 1963).
Herunder billeder af fodboldspillere på Hald Stadion
Hald Stadion blev solgt i 2006. Pengene ved salget blev brugt til en ny fodboldbane på Ørslevkloster Stadion.
Før kommunalreformen i 1970, som betød sammenlægning af Ørslevkloster med Skive Kommune, vedtog man i 1967 at bruge midler fra den gamle kommune og erstatte Hald og Lund Stadion med en ny Ørslevkloster Stadion, der blev taget i brug i efteråret 1971. Hertil byggedes i 1972 et klubhus. Stadion og klubhus var en etbleret realitet i 1973.
Idrætsforeningen nedsatte herefter et hal-udvalg, som 1977-78 undersøgte den lokale interesse for et halbyggeri, som så blev påbegyndt i 1981 og stod færdigt i 1983. Skive Kommune stod bag byggeriet, og hallen blev i 1983 overdraget til kommunens undervisningsudvalg, da det formelt var en skolehal.
Oplysningerstammer især fra Bodil Hansen, Ørslevkloster Idrætsforening - og et 100 års jubilæum.